Het materiaal

alleen het beste is goed genoeg

Goud

de koning der metalen

Goud is een geel edelmetaal dat in het periodiek systeem der elementen wordt aangegeven met het symbool Au (van het latijnse aurum). Zuiver goud is een zacht metaal dat voor sieraden gelegeerd wordt met andere materialen om het harder te maken. De uiteindelijke zuiverheid van het goud wordt gemeten in karaat, zuiver goud is 24 karaat. Onze huiscollectie trouwringen zijn verkrijgbaar in 8, 14 en 18 karaat goud.

Gouden trouwringen van ItaloDesign
8 karaat goud

8 karaat

De legering van deze trouwringen bestaat voor 33,3% uit goud.

14 karaat goud

14 karaat

De legering van deze trouwringen bestaat voor 58,5% uit goud.

18 karaat goud

18 karaat

De legering van deze trouwringen bestaat voor 75% uit goud.

Voor de kwaliteit van de trouwringen betekent het in de praktijk dat hoe hoger de zuiverheid van het goud, hoe mooier de ringen blijven in de loop van de tijd.

Hoe hoger het karaatgehalte, des te zwaarder de ring. Een ring van 8 karaat is dus lichter van gewicht dan dezelfde ring in 14 karaat goud – welke weer lichter is dan dezelfde ring in 18 karaat goud. Met het blote oog is er echter geen verschil te zien tussen onze 8, 14 en 18 karaat gouden trouwringen.

Al onze 14 en 18 karaat gouden trouwringen worden naar ‘De Waarborg Gouda’ gestuurd. Hier wordt gecontroleerd of onze trouwringen aan alle strenge eisen voldoen om voorzien te worden van het Nederlands Goudmerk. Zo zijn jullie ervan verzekerd kwalitatief goede ringen in huis te halen.

Titanium

uitermate sterk & licht

Titanium trouwringen van ItaloDesign

Titanium of titaan is een grijs metallisch overgangsmetaal dat in het periodiek systeem der elementen wordt aangegeven met het symbool Ti. Titanium wordt steeds meer gebruikt als modern alternatief voor gouden trouwringen, het is namelijk stukken goedkoper dan goud. Het is een sterk, anti-allergeen materiaal dat iets donkerder van kleur is dan staal. Deze speciale kleur is prachtig gecombineerd met bijvoorbeeld goud of keramiek.

DannyHet materiaal